Bolečina v telesu se pojavlja, ker vaše telo ni v ravnovesju. 

TERAPEVTSKA MASAŽA

Namen terapevtske masaže je zagotoviti zdravstvene učinke. Tako stranka kot terapevt imata skupni cilj, da s serijo terapij doseči strukturne spremembe v telesu.

Pred začetkom terapij stranka in terapevt na posvetovalnem sestanku skupaj oblikujeta cilje na osnovi težav stranke (bolečine v križu, bolečine v rami, zakrčenost v zgornjem delu trupa itn.) in opravita osnovne motorične teste za funkcionalne gibe. Na osnovi predloga terapevta se izvede serija terapevtskih masaž s poudarkom na lokaciji izvora težave (bolečine).

Med terapijami terapevt  oceni napredek stanja in po potrebi priporoči drugo vrsto terapije ali potekajočo dopolni z drugim strokovnjakom s področja zdravja.

NAROČITE SE NA TERAPEVTSKO MASAŽO

VAJE ZA KOREKCIJO GIBA

S strokovnim znanjem terapevtov naredimo oceno vaše drže in funkcionalnosti posameznega sklepa. Na osnovi postavljenih ciljev za vas ustvarimo personalizirano serijo vaj, ki bodo odstranile bolečino in postavile vaše telo v ponovno ravnovesje.

Vaje so namenjene vsem, ki želijo:

 • izboljšati funkcionalnost posameznega sklepa
 • s krepitvijo mišičevja zmanjšati bolečino in vzpostaviti ravnovesje v telesu
 • okrepiti globoke mišice trupa
 • odpraviti ali kontrolirati deformacije hrbtenice (skolioza, lordoza, kifoza)
 • izboljšati motoriko gibanja
 • naučiti pravilnega stanja, sedenja, vstajanja itn.
NAROČITE SE NA VAJE

Vzrok za bolečino so lahko poškodbe iz preteklosti, ure sedenja za mizo, dolga vožnja v avtomobilu, nepravilna vadba, dolgotrajni ponavljajoči se gibi ali deformacije hrbtenice kot je skolioza.

SPREMEMBA ŽIVLJENJSKEGA SLOGA

Hiter življenjski stil in tehnološki razvoj nas prisiljujeta, da naše življenje poteka hitreje. Nove smernice in napredek se kažeta tudi v inovativnih vadbah, ki jih poizkušamo uvesti v naš vsakdan, da bi kljub pomanjkanju časa nekako še poskrbeli za svoje telo.

Do trenutka, ko se telo še uspe regenerirati, prenese karkoli, a zelo hitro nam s pretiravanjem pokaže, da takšnega stresa ne zmore več. Utrujenost, nespečnost, pridobivanje na telesni teži, bolečine v hrbtu, upad imunskega sistema in ciklično zbolevanje idr. so samo nekateri znaki, da telo takšnega stresa ne zmore več. 

S pravilno odmero vadbe lahko vplivate na zmanjšanje stresa, izboljšanje regeneracije telesa in kakovosti svojega življenja.

NAROČITE SE NA SVETOVANJE

ŠPORTAJ ZDRAVO

Cilj rekreativnega športa je izboljšati zdravje, počutje in kakovost življenja posameznika. Na podlagi ocene in testiranja vaše trenutne telesne pripravljenosti boste skupaj s terapevtom pripravili večmesečni načrt za izboljšanje vašega življenjskega sloga.  

Glede na svoje cilje v športu se boste naučili:

 • zakaj je pomembno, da telo pripravite na obremenitve postopoma,
 • pravilne uporabe merilca srčnega utripa med vadbo,
 • zakaj je pomembno, da vadite na določenih območjih srčnega utripa,
 • kaj se z vašim telesom dogaja, če pretiravate z obremenitvijo med vadbo in kaj se dogaja z mišicami,
 • kako lahko merite napredek v vadbi,
 • kakšne vaje so primerne za vas glede na vaše stanje hrbtenice.
NAROČITE SE NA SVETOVANJE